Passa al contingut principal

Un dia al trinquet de la UPV

El passat 5 de novembre se'ns va donar l'oportunitat de traslladar la teoria que havíem vist a la pràctica. 

He de dir que, malgrat les condicions meteorològiques que es van donar, alguns/as companys i companyes vam poder acudir a la pràctica i encara que fórem pocs, es va poder resoldre sense cap impediment.

En referència a la pràctica, realitzem diferents activitats. En primer lloc, ens dividim per grups. El primer grup estava amb la xarxa, on podia practicar do diferents tipus de pilotes, des de les menys pesades a les més pesades i anar canviant de modalitat, per exemple, es començava a donar un màxim de tocs sense que la pilota caiguera, després es feia competició a veure a qui li queia abans, etc. Aquest tipus d'exercicis per a la introducció de la pilota a l'escola, ajuda a l'alumnat a conéixer tant l'esport com equip i a més a anar adquirint habilitat en el colpege de la pilota per damunt de la xarxa.

El segon grup es trobava jugant a donar-li a la paret on està l'escala. També es podien realitzar diferents exercicis, com donar-li individualment a la pilota de forma ordenada, és a dir, posar un ordre i anar donant-li segons aquest. També es podia complicar el joc i ara en comptes de ser individual, en parelles, agafats de la mà, una vegada havia de colpejar-li una persona de la parella i després l'altra de la mateixa parella, llavors ja podia colpejar-li l'altra parella.

Finalment, es va realitzar un exercici dins del Dau, consistia a colpejar a la paret de l'escala i que caiguera dins del Dau i anar colpejant-li en ordre.

Després de la pràctica pels diferents exercicis, passem a realitzar una partida d'escala i corda. He de dir que em va agradar molt i se'm va quedar tala, ja que, encara que vam ser pocs a la pràctica, continuàvem sent molts i si hi ha persones amb molt més nivell, la participació sol ser menor, però malgrat això, em vaig divertir molt i també vaig aprendre, ja que com he comentat en la pàgina SOBRE MI, vaig estar practicant durant dos anys raspall, per la qual cosa la familiarització amb la pilota ja la tenia.
Així que… si no has provat mai a jugar, et recomane que almenys visualitzes alguna partida, ¡¡són molt divertides!!



Aquest trinquet es troba a les instal·lacions de la UPV, és molt modren ja que, el seu marcador és electrònic i a més podem observar diferents galeries i unes d'elles cobertes amb cristall!


Comentaris

  1. Me ha gustado mucho como has narrado la vivencia de la pilota en la práctica. Sin embargo, me ha faltado algo de crítica a la clase, por ejemplo acerca de que cosas hubieses modificado. Te pongo un 8.

    ResponElimina
  2. Bona vesprada Paula, amb aquesta entrada he vist reflectit tot el que vas vivenciar en aquesta sessió i estic d'acord amb tu, en moltes coses. Quan veiem la teoria sonava un poc avorrit, però quan vam passar a la pràctica tot va canviar, va ser una sessió molt divertida com tu dius. M'ha agradat l'explicació que has fet sobre tots els exercicis que vas practicar i a més, pense igual que tu i aquestes activitats es poden traslladar a l'aula de primària adaptant-les als nostres alumnes. La nota que el pose és un 9.

    ResponElimina
  3. Hola Paula,
    Me ha gustado mucho cómo has expresado tu vivencia personal en la salida práctica al Trinquet de la UPV. Pienso que al realizar partidas de forma práctica y no teórica, se pueden aplicar una gran cantidad de conocimientos sobre las reglas y observar la ejecución de ciertos golpeos y movimientos característicos.
    Por último, opino que hubiera estado bien que comentases algún aspecto negativo que observaras o si cambiarías alguna cosa al respecto. Mi puntuación es un 9.

    ResponElimina
  4. Hola, Paula, aquesta entrada conta perfectament el que vivenciares al Trinquet de la UPV, d'una forma cohesionada i clara que, nosaltres perquè també férem aquesta sessió, però qui no haja pogut assistir, es pot posar en la nostra pell de tot el que practicarem. La meua nota és un 9,5. Enhorabona!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El meu esport alternatiu: COLPBOL

El colpbol és l'esport de la Unitat Didàctica que estem duent a terme el meu grup i jo. Una de les raons per les quals volia realitzar aquesta Unitat Didàctica va ser, per ser un esport autòcton que evita les desigualtats, fomentant així la cooperació i participació de tot l'equip. A més, un aspecte que destaque és el fet de ser equips mixtos i que a més no es puga colpejar dues vegades la mateixa persona, per la qual cosa implica una participació per part de tot l'equip.   🔴  Ací us deixe una infografia que recull les dades més rellevants de l'esport, encara que ja el conegueu:  🔴  També vos deixe un vídeo d'un partit :

Esports alternatius covianos

Quan parlem dels jocs i esports alternatius ens referim a aquells que són diferents als tradicionals i convencionals, ja siga pel material que s'utilitza o per les regles que es duen a terme en el joc.  En la passada sessió, se'ns va presentar el joc del colpbol i datchball. Havia sentit parlar d'ells, però mai ho havia practicat. Aquest tipus d'esports aporten molts valors educatius a l'aula, entre ells la inclusió, coeducació i igualtat, aspectes molt importants a l'hora de plantejar sessions en l'assignatura d'Educació Física, per això, és important introduir esports alternatius a l'aula perquè l'alumnat conega jocs més enllà dels convencionals i, a més, treballe valors didàctics que no es perceben en altres esports. És clar, que cada joc i esport aporten uns aprenentatges.   En referència als esports que vam veure en la sessió, m'agradaria destacar la seua implantació en el currículum pel qual es regeix l'Educació Primària de la Comun